Beleidsadviseur Onderwijs & Kwaliteitszorg (m/v/x)

 

   Amsterdam

  HBO/WO

  32 tot 36 uur

  Schaal 11 cao MBo

   Reageren voor 02 september 2022

De afdeling Bestuur & Strategie(B&S) zoekt een collega met initiatief, lef & durf voor het team. Je bent van nature nieuwsgierig naar de interne klant en bent altijd op zoek naar vernieuwende manieren om vanuit jouw vakgebied het primaire proces, nl. het onderwijs te ondersteunen. Je hebt ambitie en streeft altijd naar de beste kwaliteit. Dit doe je samen met je collega’s uit je eigen en andere teams, zodat de dienstverlening vanuit de ondersteunende afdelingen goed aansluit bij wat het onderwijs nodig heeft.
Op onze afdeling B&S werken 11 TOPpers, en richt zich primair op de advisering over en ondersteuning bij organisatie brede, strategische vraagstukken op het gebied van onder meer onderwijskwaliteit, kwaliteitscultuur, onderwijsinnovatie en positionering ROC TOP. Het team bestaat uit het onderwijsbeleid en marketing & communicatie. De afdeling heeft zich ten doel gesteld om grote verbeterslagen op deze aandachtsgebieden te realiseren.

Voor de afdeling Bestuur & Strategie zijn wij op zoek naar een nieuwe TOPper

Beleidsadviseur Onderwijs & Kwaliteitszorg (m/v/x)
voor 32 -36 uur per week
voor de looptijd van een jaar, met uitzicht op verlenging

ROC TOP biedt maar liefst vijftig verschillende opleidingen, geclusterd in vier campussen op diverse kleinschalige locaties in Amsterdam. Onze docenten werken in teams samen om de vierduizend studenten, variërend in de leeftijd van 16 tot 60 jaar, persoonlijke aandacht en maatwerk te bieden tijdens hun leerproces.  

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur onderwijs & kwaliteitszorg ontwikkel je beleid, adviseer en ondersteun je de teams, onderwijsmanagers, campusdirecteuren en het College van Bestuur op het gebied van onderwijsbeleid en onderwijskwaliteit. Je stimuleert collega’s om vanuit een onderzoekende houding bij te dragen aan versterking van het onderwijs.
De focus van de beleidsadviseur onderwijs & kwaliteitszorg ligt op kwaliteitszorg- en cultuur. Je draagt bij aan een cultuur van systematisch werken aan kwaliteit en zet hiervoor een breed scala aan instrumenten en interventies in. Je adviseert en ondersteunt bij het optimaal inrichten van het onderwijs en het borgen van de kwaliteit. Dit doe je onder meer door mee sturing te geven aan complexe projecten, zoals het verbetertraject kwaliteit en leiderschap. Vanzelfsprekend neem je daarbij externe ontwikkelingen, wettelijke kaders en kwaliteitseisen voor het mbo-onderwijs mee.


Meten en verbeteren
Verder coördineer je ondersteunend onderzoek en kwaliteitsmetingen op team- en ROC TOP niveau en opleidingsaudits. Deze audits voer je ook zelf uit. Op basis van de onderzoeksresultaten ontwikkel je voorstellen en adviezen voor kwaliteitsverbetering.
Samen met je beleidscollega’s bewaak je de voortgang en implementatie van de ROC TOP kwaliteitsagenda. Binnen dit programma ben je trekker van het onderwerp ‘kwaliteitscultuur binnen ROC TOP’. Je bent tevens contactpersoon voor de Onderwijsinspectie. Daarnaast onderhoud je de contacten met de MBO-Raad en andere MBO-instellingen en vertegenwoordig jij ROC TOP in diverse netwerken gericht op kwaliteitszorg en het versterken en vernieuwen van ons onderwijs, zoals het kwaliteitsnetwerk MBO en het regionale netwerk op het gebied van kwaliteitszorg. Ook ben je adviseur van een van onze campussen en heb je andere onderwijs gerelateerde portefeuilles, zoals veiligheid en schoolkostenbeleid.

Leren van en met elkaar
Bij ROC TOP vinden we dat iedereen een leven lang moet kunnen leren. En dat geldt zeker voor onze medewerkers. Binnen het team draag je actief bij om elkaar te versterken en van elkaar te leren en er zo samen voor te zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening en het onderwijs op peil blijft en/of omhooggaat. Daarnaast deel je je kennis ook team overstijgend met collega’s en schroom je niet anderen te raadplegen of te betrekken. Je bent vaardig in het toepassen van digitale middelen. Samenwerken op alle niveaus betekent ook aandacht besteden aan teamontwikkeling en professionalisering.

Profiel
Je bent een kritische sparringpartner en door jouw organisatiesensitiviteit  schakel je moeiteloos tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent onderzoekend en scherp in je analyses en advisering. Je bent nieuwsgierig naar innovaties die het onderwijs vooruithelpen.
Je beschikt over adviesvaardigheden, innovatief en communicatief vermogen en  bent in staat proactief samen te werken om te vernieuwen en de onderwijskwaliteit te verbeteren. Je hebt werkervaring binnen het onderwijs en beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau. Je kunt goed omgaan met druk. Jouw takenpakket is divers en dat betekent ook dat je in staat moet zijn om met werkdruk om te gaan. Je werkt graag samen met anderen aan het verhogen van de kwaliteit van ons onderwijs. Je bent in staat om mensen te enthousiasmeren voor verandering en kwaliteitsverbetering. Bij samenwerken hoort feedback geven en ontvangen. Dit is voor jou vanzelfsprekend waardoor je bijdraagt aan een veilig klimaat hiervoor. Je bent nieuwsgierig en hebt humor.

Wat bieden wij?
Bij ROC TOP kan iedereen zichzelf zijn, zowel studenten als medewerkers. Wij moedigen pionieren en leren aan. Daarnaast hebben medewerkers en managers veel vrijheid in het bedenken en uitwerken van nieuwe initiatieven, waardoor je echt het verschil kunt maken. ROC TOP  hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.
We bieden je een functie voor  0,8 tot 1 Fte uitgaande van een full time werkweek van 36,86 uur – voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris is conform CAO MBO en afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €5.229,- (schaal 11), bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Meer informatie en reageren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Egberts, P&O adviseur, 06-50057856 of s.egberts@roctop.nl  Solliciteren kan tot  2 september 2022.
De eerste selectie zal worden uitgevoerd door Inclusion Search. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Indra Balwant, indrabalwant@inclusionsearch.nl.
De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland in de tweede en derde week van september. Reageren kan via de knop “reageer op deze vacature” (dit geldt ook voor interne sollicitaties).

Een assessment, referentiecheck en/of sociale-mediacontrole kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Het kunnen overhandigen van een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste om werkzaam te zijn bij ROC TOP.

Meer informatie over ROC TOP vind je op onze website: www.roctop.nl

Heb je vragen?

Neem contact op met

Sabine Egberts

P&O adviseur

s.egberts@roctop.nl
0650057856

De juiste baan voor jou?